A Felelősségi Szakadék áthidalása

A Felelősségi Szakadék az az eltérés a teljesítményben, ami közvetlenül ráhatással van egy szervezetnek arra a képességére, ami ahhoz szükséges, hogy elérje a Kulcseredményeket. Különbség a ténylegesen történő dolgok és azok között, aminek történnie kellene. Felelősségi Szakadéknak hívjuk, hogy hansúlyozzuk, cselekvő felelősség vállalására van szükség ahhoz, hogy a szakadékot áthidaljuk, mielőtt a Kulcseredményeket veszélyeztetnénk. Amint valahol meglátsz egy Felelősségi Szakadékot, ÁLLJ MEG. Igen, ÁLLJ MEG és alkalmazd a Cselekvő Felelősség Lépéseit—Meglátom, Magaménak érzem, Megoldom, Megteszem—ahhoz, hogy áthidald a szakadékot. 

Képzeljük el a következő példát:

Az egyik nagy élelmiszerlánc nemrégiben felismert egy Felelősségi Szakadékot az egyik földrajzi régió eredményességében. A régió vezetői MEGÁLLTAK és alkalmazták a Cselekvő Felelősség Lépéseit, Meglátom, Magaménak érzem, Megoldom, Megteszem—úgy hivatkozunk erre, mint az MMMM Cselekvő Felelősségi Eszköz egyik alkalmazására. Új beosztási rend, csúcsidőszakok előtti kupaktanács és az állandó mantra, hogy „Érezd magadénak a szakadékot” segítették, hogy áthidalják a szakadékot. Néhány héten belül a régió eredményei elkezdtek nőni. Néhány hónap múlva pedig áthidalták a szakadékot. Ez a fajta gyorsan és hatékonyan alkalmazott fókusz a Felelősségi Szakadékra, csodákat tud művelni egy vállalattal. Amit tenned kell, MEG KELL ÁLLNI és négy egyszerű lépést követni. (1) határozd meg a Felelősségi Szakadékot, (2) alkalmazd a Cselekvő Felelősség Lépéseit, (3) készítsd el a felelősségi tervet, és (4) értesítsd az embereket a tervedről.

Ha többet szeretnél megtudni, hogyan hidald át a Felelősségi Szakadékot a csapatodnál, lépj kapcsolatba velünk: www.inspiringculture.org/ozelv

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A sorba rendeződés lendületet ad az eredményeknek

Legyen mindennapos a cselekvő felelősség!