Amikor a kudarc... nem választható

Amikor a Kulcselvárások teljesítése veszélyben van, azonnal lépj, mielőtt túl késő lesz! Kezdd azzal, hogy vizsgáld felül, hogy a Kulcselvárásokat jól állítottad-e fel  a Cselekvő Felelősség Szekvencia segítségével —Kialakítás, Kommunikálás, Igazodás, és Ellenőrzés. Ha azt fedezed fel, hogy a Kulcselvárásokat nem jól állapítottad meg eredetileg az Elvárási Lánc -ban álló emberek számára, (szervezeten belüli és kívüli emberek láncolata, akik hatással vannak a Kulcselvárások teljesülésére), gyorsan alkalmazd újra a Cselekvő Felelősség Szekvenciát.



Kialakítás— a Kulcselvárásokat mindig a szervezet számára legfontosabb dolgok fényében kell megállapítani; legyen elérhető  az adott erőforrásokkal és korlátokkal; Ismételhető az Elvárási Lánc minden eleme számára; Mérhető, aminek segítségével „könnyű az előrehaladást figyelni”. Az ismételhetőség itt a lényeg.

Kommunikálás — a kulcselvárásokkal kapcsolatos „Miért”, „Mit”, és a „Mikor” kérdésekre a választ világosan kell közölni és megértetni. A parancsoló “Miért” itt a lényeg.

Igazodás— Mindenkinek az Elvárási Láncban igazodnia kell a Kulcselvárásokhoz, megkérdezve őket, hogy 1-10-es skálán mennyire azonosulnak velük. Itt az Értékelés a lényeg.

Ellenőrzés— sose várd el azt, amit nem ellenőrzöl, de ezt úgy tegyed, ahogy minden érintettel előre megegyeztél, hogy senkinek ne legyenek vakfoltjai. Itt pedig a közös megegyezés a lényeg.

Ha azt találod, hogy a Kulcselvárásokat hatékonyan állapítottátok meg korábban, akkor azokkal folytass beszélgetést a Cselekvő Felelősségről az Elvárási Láncban, akiknél a legnagyobb a kockázata a kudarcnak. A beszélgetés során pontosan határozd meg, mi az oka annak, hogy veszélyeztetik a Kulcselvárások teljesítését—motiváció (akarat), tréning (készségek), felelősség (követés), vagy a kultúra (munkakörnyezet).
The Accountability Sequence, Expectations Chain, Accountability Conversation, and Accountability Community are all registered trademarks of Partners In Leadership, Inc.
Forrás: PartnersInLeadership on February 27th, 2014

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Felelősségi Szakadék áthidalása

A sorba rendeződés lendületet ad az eredményeknek

Legyen mindennapos a cselekvő felelősség!