A cselekvő felelősség kultúrája



Azok az emberek, akik a Cselekvő felelősség kultúrájában dolgoznak, erősen érzékenyek a “vállalat épsége és egészsége iránt.” Ez a kollektív változata az egyén épségének és egészségének, amely szerint az “azt teszem, amit mondok, hogy teszek” kifejezés átváltozik azzá, hogy “azt tesszük, amit mondunk, hogy teszünk.” Amikor az emberek minden lehetségest megtesznek azért, hogy valóra váltsák ezt a kijelentést, ahelyett, hogy csak beszélnének erről, vagy panaszkodnának, a munka hirtelen kiszámíthatóvá válik és az ígeretek valósággá válnak.

Gondoljuk csak végig. Milyen gyakran hallunk ilyen kérdéseket és megjegyzéseket a vállalat folyósóján: “Miért nem azt teszik az emberek, amit mondanak?” “Hogyan várhatják el, hogy alkalmazkodjunk a folytonosan változó prioritásokhoz?” “Mindig ugyanazokról a régi problémákól beszélnünk, de soha semmi nem változik—mindenki vizet prédikál és bort iszik.” A valóságban az ilyen megjegyzések és kérdések igen jellemzőek a vállalatoknál, és ez az, ami miatt az embereknek különleges érzéke fejlődik ki ahhoz, hogy meglássák a következetlenségeket, ellentmondásokat és a képmutatást. Azok a vállalatok,amelyek nem kezelik ezt a problémát, nagy árat fizetnek a figyelmetlenségükért, mert nem teljesítik a velük szemben támasztott elvárásokat és nem érik el a vállalati eredményeket.
Csak ha a vezetők és a vállalatok komolyan gondolják a Cselekvő Felelősség kultúrájának kialakítását, akkor tudnak egyszer s mindenkorra elmozdulni a „következetlen, ellentmondásos dolgokról való beszédtől és képmutatástól” a „tegyünk is ellene valamit”-ig. Hogyan érhető ez el? Következetes kitartás, igaznak lenni, kinyitni a szánkat. A következetes kitartás azt jelenti, hogy „megtesszük, amit mondunk, hogy megteszünk.” Igaznak lenni annyit tesz, hogy „eljutunk az igazsághoz”. Kinyitni a szánkat annyit tesz, hogy „elmondjuk, amit el kell, hogy mondjunk.” Egy csapat, vagy vállalat sem alakíthat ki igazi felelősséget avagy a Cselekvő Felelősség Kultúráját ezek nélkül az értékek és az ezekkel együtt járó tettek nélkül.
Ha többet szeretnél megtudni a Cselekvő Felelősség kultúrájáról, meghívunk, csatlakozz A Cselekvő Felelősségi Közösséghez az www.ozprinciple.com, ahol valódi ügyféleseteket és történeteket ismerhetsz meg olyan vállalatokról, amelyek alkalmazták a fentieket.
A Culture of Accountability and Accountability Community are registered trademarks of Partners In Leadership. All other trademarks and registered trademarks used herein are the property of their respective owners.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Felelősségi Szakadék áthidalása

A sorba rendeződés lendületet ad az eredményeknek

Legyen mindennapos a cselekvő felelősség!