A teljes képet lásd


A legtöbbünknek van tapasztalata olyan emberrel dolgozni, aki hangosan tagadja Meglátni a dolgokat. Ez sokszor arra vezethető vissza, hogy nem akarja meghallani a fájó dolgokat - a kemény üzeneteket, a nehéz visszacsatolás, vagy a különböző felfogások valóságát. Anélkül, hogy erősen elköteleződnél arra, hogy az üzeneteket úgy halld meg, ahogy elhangzottak (nem úgy, ahogy szeretted volna hallani), azt kockáztatod, hogy elmulasztasz meghallani olyan információt, ami ahhoz kell, hogy a kívánt eredményeket elérd. Vállalati szinten ezért kiugróan magas árat fizethetünk. Íme néhány tanács, útmutató, hogyan lássuk meg a teljes képet.

Fogadd el, hogy minden nézőpont, felfogás értékes lehet, ha arról van szó, hogy a teljes képet lássuk.
Védekezni kezdünk a kemény üzenetek, súlyos visszajelzések és azon a nézőpontok hatására, amiket nehezen értünk meg. Ugyanakkor ezek azok a helyzetek, amikor felül kéne emelkednünk a saját, értelmünket és szívünket bezáró ösztönös reakcióinkon.
A legtöbb vállalatnál vannak tabu témák, szent tehenek, vakfoltok, illetve elefántok a szobában (olyan egyébként köztudomású igazságok, amiket tudatosan figyelmen kívül hagynak). Ezeket nyitottan kell megbeszélni, tenni kéne velük valamit, hogy jobban tudjunk előre haladni.
Ha olyan véleményét, értelmezését, meggyőződését halljuk valakinek, amit nem szívesen hallunk, járjunk utána, mintsem figyelmen kívül hagyjuk. Másvalaki meggyőződése a saját tapasztalatain alapulnak. Ezek a meggyőződéseket alakító tapasztalatok részei a teljes képnek, amit látnod kell.
Mindig jusson eszedbe ez a bölcs mondás: minél inkább azt hiszed, hogy tudod, annál kevesebbet látsz; minél többet látsz, annál kevésbé hiszed, hogy tudod.
Ha többet szeretnél megtudni arról, hogy a teljes kép meglátásának mi a szerepe saját magad, illetve a csapatod Cselekvő Felelősségi Kultúrájának kialakításában, meghívunk, csatlakozz a Cselekvő Felelősségi közösséghez és kattints a www.ozprinciple.com weboldalunkra, ahol valódi ügyfélesetekkel ismerkedhetsz meg arra vonatkozóan, hogyan segít a teljes kép meglátása az eredményesség növekedésében.

See It, Creating a Culture of Accountability, and Accountability Community are all registered trademarks of Partners In Leadership, Inc. All other trademarks and registered trademarks used herein are the property of their respective owners.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Felelősségi Szakadék áthidalása

A sorba rendeződés lendületet ad az eredményeknek

Legyen mindennapos a cselekvő felelősség!