Legyél az a vezető, akit követni szeretnél

Meg szeretnéd változtatni amilyennek látnak az emberek? Nem is kell mondani, hogy a mindennapi cselekedeteid és gondolataid meghatározzák, hogyan fognak az embereid tisztelni, hallgatni rád és követni téged. Vezetőként minden egyes nap bőségesen látod el veled kapcsolatos tapasztalatokkal az embereket. Ezek a tapasztalatok meggyőződéseket váltanak ki, a meggyőződések meghatározzák a cselekedeteket, a cselekedetek pedig meghatározzák a kívánt, vagy nem kívánt eredményeket.
Ha meg akarod változtatni, hogyan lássanak az emberek, íme a recept.
Minden alkalommal, amikor olyan visszajelzéseket kapsz arról, hogy a tetteid olyan meggyőződéseket alakítanak ki az emberekben, ami ellentétes azzal, ahogyan szeretnéd, hogy gondolkodjanak rólad, alkalmazd a Meggyőződések megváltoztatásának módszerét. Ez az öt egyszerű lépés azonnal meg fogja ragadni azokat az embereidet, akik bizonyítékát keresik a komoly szándékodnak, hogy mintát mutass arra, hogyan szeretnéd, hogy az emberek cselekedjenek és gondolkodjanak. Csoportok és vállalatok vezetői használhatják ezt a módszert, hogy egészséges párbeszédet stimuláljanak a meggyőződésekről, tettekről, és eredményekről.
  1. Határozd meg azt a meggyőződést, amit meg szeretnél változtatni (bizonyítékok arról hogyan gondolkodnak rólad az emberek) és mondd azt, hogy „Ez nem az a meggyőződés, amit szeretnék, hogy legyen rólam.”
  2. Határozd meg, mi az a meggyőződés, amit szeretnél, hogy a másik kialakítson, és mondd „Azt a meggyőződést szeretném magamról kialakítani, ...”
  3. Írd le, hogy mi az a tapasztalat, amiben szeretnéd, hogy részesüljen a másik „Ezt fogom tenni, hogy megváltoztassam a velem kapcsolatos meggyőződésedet...”
  4. Kérj visszajelzést a másiktól erre vonatkozóan, kérdezd meg, „Ez elegendő lenne a meggyőződésed megváltoztatásárhoz, vagy van valmi más, amit tennem kéne?”
  5. Ütemezd be, hogy adnak neked visszajelzést, az előrehaladásod közben, kérd meg a másikat, „Adsz majd folyamatosan visszajelzést?”
Ha a vezetők őszintén végrehajtják a fenti lépéseket, elültetik ugyanennek a gondolatmenetnek a csíráját a beosztott munkatársaikban is. Az embereik hamar meg fogják érteni az üzenetet, hogy „Nekem is ugyanezt kellene tennem.” Az eredmény? Mindenki a csapatban „új meggyőződéseket” generáló viselkedések felé tekint, gondolkodnak ezekről a viselekedésekről, és keresik ezeket magukban és másokban.
Ha többet szeretnél megtudni arról, hogyan lehetsz az a vezető, aki szeretnél lenni, csatlakozz a Cselekvő Felelősségi Közösséghez a  www.ozprinciple.com oldalunkon, ahol olyan vezetőkről olvashatsz, akik meg is tették a fentieket.
Methodology for Changing Beliefs and Accountability Community are registered trademarks of Partners In Leadership, Inc. All other trademarks and registered trademarks used herein are the property of their respective owners.


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Felelősségi Szakadék áthidalása

A sorba rendeződés lendületet ad az eredményeknek

Legyen mindennapos a cselekvő felelősség!