Hogyan mutatsz példát a változásra?

Nemrégiben egy üzleti szolgáltatásokat nyújtó vállalat vezérigazgatójával dolgoztunk, aki figyelmen kívül hagyta a példamutatás elvét egy kultúraváltási folyamat kellős közepén. Mialatt mindenki mást arra bíztatott a vállalatnál, hogy nagyobb felelősséget és kockázatot vállaljanak az innovatív ügyfélmegoldások megtalálása érdekében és új eredményeket érjenek el, ő maga csak megerősítette az erősen utasításos. gyakran diktatórikus vezetői stílusát. A nyilvánvaló ellentmondást mindenki látta, csak ő nem, a gyakori visszajelzés és többszöri coaching kísérlet ellenére.
Nem meglepő, hogy a kultúraváltási erőfeszítések egy helyben toporogtak, amíg a vezérigazgató be nem látta a hibáját és nem kezdett el példát mutatni a változások területén. Még akkor is hónapokig tartott, míg a vezérigazgató közvetlen beosztottai gyanakvóan kezdtek kimerészkedni a „parancsok és ellenőrzések” ketrecéből, és magukénak kezdték érezni az őszinte kommunikációt, a kritikus gondolkodást, és a kreatív probléma megoldást, ami a vállalat kultúrájának és jövőjének megváltoztatása szempontjából fontos. Mára a vállalat ugyan lassan, de biztosan halad előre.
Mindíg, amikor egy szervezet vezetője nem mutat példát azon változások területén, amit szeretne másoktól is látni, akkor haarosan zavar és csalódottság következik be. Mindig is példamutatás, példamutatás, és példamutatás jelzi a változás menedzsmentet. Ennek a realitásnak a figyelmen kívül hagyása mindig kudarcra ítéli a vezetőt.

Ha tehát olyan csoport, vagy szervezet vezetője vagy, aki azt vallja “Változtasd meg a kultúrát, változtasd meg a játékot” az üzletedben, biztosítsd, hogy kész vagy nyomatékosan és szorgalmasan abban a változásban példát mutatni, amit másoktól is a szervezetben elvársz. A kultúra változása egy szervezetben az egyes emberek kultúrájának változásán keresztül következik be, de a vezetőnek csapatra és a szervezetre nézve sokszorozó hatása lehet. Használd ki ezt a sokszorozó hatást arra, hogy felgyorsítsd és támogasd az elérni kívánt változást.

Ha többet szeretnél megtudni arról, hogyan lehet példát mutatni és a cselekvő felelelősség kultúráját támogatnia, meghívunk, csatlakozz a Cselekvő Felelősségi Közösséghez az www.ozprinciple.com oldalunkon, ahol aktuális ügyféleseteket tekinthetsz meg.
Jelentkezz a következő angol nyelvű webinárunkra, ha érdekel, hogyan lehetsz még jobb vezető.
Culture of Accountability and Accountability Community are registered trademarks of Partners In Leadership, Inc. A Cselekvő Felelősség Kultúrája és a Cselekvő Felelősségi Közösség a Partners In Leadership refisztrált védjegye. All other registered trademarks and trademarks used herein are the property of their respective owners.


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Felelősségi Szakadék áthidalása

A sorba rendeződés lendületet ad az eredményeknek

Legyen mindennapos a cselekvő felelősség!