A cselekvő felelősség támogatása


Hogyan segíted a munkatársaidat abban, hogy nagyobb cselekvő felelősséget vállaljanak? Hogyan támogatod őket, amikor megakadnak a Vonal Alatt egy problémán, vagy nehézségen, egy adott helyzetben, vagy valakivel kapcsolatban, anélkül, hogy támadóan lépnél fel, vagy önigazolást keresnél.

Azt javasoljuk, hogy ezzel az egyszerű, de fókuszált, nem fenyegető kérdéssel kezdd: „Miért nem haladsz úgy előre, ahogy szeretnéd ezzel a problémával kapcsolatosan?” Másik változata a kérdésnek az lehet „Miért nem éred el azt a nyereséget, vagy növekedést, amit igazán szeretnél ebben a helyzetben?” Figyelj oda a vélt akadályokra, gátakra, nehézségekre. Bátorítsd őket, hogy nyíltan és őszintén beszéljenek arról, hogyan látják a körülményeiket. Lehet, hogy a következő kérdéssel tudod segíteni őket a továbbiakban: „Mi más áll az útjában az előrehaladásodnak, vagy a fejlődésednek?” Ha már elegendően sok lehetőséget felsoroltak, tedd fel a következő kérdést: (1)”Ezek közül az akadályok közül melyiket kell leginkább leküzdeni és miért?” (2) „Mi történne akkor, ha nem próbálnád meg elhárítani ezeket az akadályokat?” vagy (3) „Ha az életed múlna rajta, mi mást tudnál tenni, hogy elháríts ezek közül az akadályok közül legalább egyet?”

Engedd, hogy a beszélgetés természetes mederben folyjon a megoldások irányába (lehet, hogy több beszélgetésre van ehhez szükség). Emlékezz rá, nekik segítesz abban, hogy azonosuljanak és magukénak érezzenek legalább egy akadályt, és így komolyan fel tudják tenni a kérdést: „Mi mást tehetek még, hogy valamit tegyek az előrehaladásomat akadályozó problémák és akadályok ellen (egy probléma megoldásáért; egy kapcsolat, vagy helyzet javításáért). Légy türelmes, de következetes. Segítséget is felajánlhatsz, ha alkalmas és megvalósítható, de ne próbáld meg megoldani helyettük a problémákat. Természetesen, meg kell tervezni, hogyan fogod követni a Vonal Fölé tartó útjukat és hogyan vállalnak eredményorientált tetteket.

Ha többet szeretnél megtudni arról, hogyan vállalhatsz nagyobb cselekvő felelősséget, meghívunk, csatlakozz a Cselekvő Felelősségi Közösséghez az www.ozprinciple.com oldalunkon, ahol aktuális ügyféleseteket tekinthetsz meg.

Jelentkezz a következő angol nyelvű webinárunkra, ha érdekel, hogyan használhatod a Kulcseredményeket, hogy még nagyobb sikert érj el.

Below The Line, Vonal Alatt, Accountability Community, and Cselekvő Felelősségi Közösség are registered trademarks of Partners In Leadership, Inc. All other registered trademarks and trademarks used herein are the property of their respective owners.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Felelősségi Szakadék áthidalása

A sorba rendeződés lendületet ad az eredményeknek

Legyen mindennapos a cselekvő felelősség!