Vállalj cselekvő felelősséget a saját karrieredért

Egy nagy fogyasztási cikkekkel foglalkozó cég középvezetője a beosztottaival részt vett a Cselekvő Felelősség Fejlesztési és Vezetői coaching folyamatán. Az egyik vezetői coaching megbeszélésen, néhány héttel annak elkezdése után, a vezető bevallotta, hogy a körülmények nyomása megzavarta. Nem mutatott példát a Fókuszált visszajelzés, vagy a Megoldom viselkedésben, amikor a saját professzionális, vagy karrier fejlesztése szóba került. De mégis elhatározta, hogy felelősséget vállal a saját fejlődéséért és arra kérte a beosztottait, hogy ők is ugyanezt tegyék. Sikerült példát mutatnia abból a viselkedésből és hozzáállásból, amit az embereinél is látni szeretett volna.

 Néhány hónap múlva a csapatával együtt egészen új teljesítményszintre emelkedtek. A vezető így írta le az átalakulást: „Amikor eldöntöttem, hogy a visszajelzés kérése, a saját fejlődésemért cselekvő felelősség vállalása, és mások támogatása elválaszthatatlan részévé kell váljon a vezetői viselkedésemnek, igazi elmozdulást láttam a csapatomnál. Beláttam, hogy először nekem kell változnom és csak utána várhatom ezt a csapatomtól. Nemcsak jobb vezetővé váltam a folyamatban, de mindenki a csapatban is jobbá vált—tulajdonképpen elkezdtek nagyobb felelősséget vállalni a saját fejlődésükért is. Mára a csapatunk minden tagja nagyobb felelősséggel járó magasabb beosztásba került.

A szervezetekben sok ember korlátozva érzi a képességeit, hogy valódi erejét megtapasztalja a saját professzionális és karrier fejlődéséért, így a körülményekre reagálnak, ahelyett, hogy a saját jövőjüket építenék. Ahogy a történet mutatja, egy vezető is meg tudja fordítani a maga és a csapata sorsát azzal, hogy cselekvő felelősséget vállal a saját személyes fejlődéséért és mások felelősségét is megteremti pozitív módon, elvi alapokon állva és rábírja őket ugyanerre.

Az első lépés ahhoz, hogy mások felelősséget vállaljanak a saját fejlődésükért, ha te magad is ezt teszed és gyakorolod a cselekvő felelősséget a saját fejlődéseddel kapcsolatosan. Ha többet szeretnél megtudni arról, hogyan lehet nagyobb azonosulást és felelősséget kialakítani a saját és mások fejlődése iránt, meghívunk, csatlakozz a Cselekvő Felelősségi Közösséghez az www.ozprinciple.com oldalunkon, ahol aktuális ügyféleseteket tekinthetsz meg.

Jelentkezz a következő angol nyelvű webinárunkra, ha érdekel, hogyan használhatod a Kulcseredményeket, hogy még nagyobb sikert érj el.

Culture of Accountability (a Cselekvő Felelősség Kultúrája) and Accountability Community (Cselekvő Felelősségi Közösség) are registered trademarks of Partners In Leadership. All other registered trademarks and trademarks used herein are the property of their respective owners.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Felelősségi Szakadék áthidalása

Legyen mindennapos a cselekvő felelősség!

A sorba rendeződés lendületet ad az eredményeknek