A sorba rendeződés lendületet ad az eredményeknek



A vezetők túl gyakran feltételezik azt, hogy a csapattagok és a vállalatszerte dolgozó emberek a folyamatos kommunikáció eredményeként (összedobolás) rendeződnek sorba - egészen addíg amíg ki nem derül, hogy az elvárt eredményeket nem sikerült elérni. Aztán csodálkoznak, mi történt, valami ilyet kérdeznek: „Azt hittem sorba rendeződtünk annak mentén, aminek kellett volna történnie.”

Itt egy erre vonatkozó eset: Egy nagy fogyasztási cikkeket gyártó cég felső vezetése nemrégiben jelentős időt, pénzt és fáradságot töltött azzal, hogy a vállalat stratégiáját és kultúráját megváltoztassa. Új célokat tűztek ki, okos stratégiát indítottak el, és agresszív kultúraváltási  programot tettek magukévá. A felső vezetői csapat hat hónap után, mialatt szünet nélkül, folyamatosan kommunikálták az új elvárásokat, megállapították, hogy a fokozott aktivitás, nem eredményezte a szervezet sorba rendeződését a stratégia mentén. Sajnos, ez túl gyakran fordul elő a mai vállalatoknál.
Ha arról van szó, hogy a  Kulcs Elvárásokat és a Kulcs Eredményeket teljesítsék, emlékezz arra, hogy a vállalatnál különböző szintű sorba rendeződéssel fogsz találkozni. A legmagasabb szintet, ami azt eredményezi, hogy az adott munkatárs teljes mértékben magáénak érzi az eredményeket - úgy hívunk „teljes sorba rendeződés”.
A teljes sorba rendeződés olyan szintű megegyezést és odaadást eredményez, hogy a munkatársak minden lehetségest megtesznek azért, hogy az elvárásoknak megfeleljenek, és elvárt eredményeket hozzák. Amikor az emberek elérik a teljes sorba rendeződést, nemcsak kezüket lábukat vetik be az eredmények érdekében, hanem szívüket és eszüket is. És nem állnak le addíg, amíg el nem érik az eredményeket. Ez történt, amikor a fent említett felsővezetői csapat teljes sorba rendeződést ért el a teljes vállalatnál, nemcsak ott, ahol az új statégiát alkalmazták, hanem a szervezeti kultúra is olyan módon változott, hogy az lehetővé tette, hogy a következő években megismételjék a sikereiket.
Ha továbbiakat szeretnál megtudni, hogyan érhető teljes sorba rendeződés, csatlakozz a  Cselekvő Felelősségi Közösséghez ide kattintvawww.ozprinciple.com, ahol további ügyféleseteket is megismerhetsz.
SA Cselekvő Felelősségi Közösség a Partners In Leadership, bejegyzett védjegye.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Felelősségi Szakadék áthidalása

Legyen mindennapos a cselekvő felelősség!