A „kőbevésett” határidők értéke


Amikor a kulcseredmények nem teljesítése nem választható, a kőbevésett határidők felbecsülhetetlen értékűvé válnak. A kőbevésett határidők (KH) olyan határidők, amelyeket teljesíteni kell ahhoz, hogy a kulcseredményeket teljesíteni tudjuk.
Ahhoz, hogy ezeket jól alkalmazzuk, mindenkinek az Elvárási láncban el kell fogadnia az elvárásokat, hinnie kell benne, és felelősséget kell vállalnia a teljesítésért. Ha tiszták a kulcselvárások és mindenki elkötelezett irántuk, a KH-ket tudod alkalmazni ahhoz, hogy a mérföldköveket és a határidőket betartsd útközben.
Gondolj arra, amikor része voltál egy olyan csapatnak, vagy elvárási láncnak, amelyik hatékonyan alkalmazta a kőbevésett határidőket a kulcselvárások teljesítése érdekében. Emlékezz vissza, mit tapasztaltál. Világosan megértette mindenki a kulcselvárásokatavagy az elvárt eredményeket? Mindenki gyakorolta a cselekvő felelősséget annak érdekében, hogy ezek teljesüljenek? Mit tettél akkor, amikor valaki, vagy valakik az elvárási lánc mentén botladozni kezdtek, vagy úgy tűnt, nem lesznek képesek a maguk részét hozzátenni az eredményekhez? Megállapítottátok a kőbevésett határidőket, folyamatosan beszéltetek ezekről, figyeltétek ezeket? Hogyan éreztél, amikor sikeresen teljesítettétek ezeket az elvárásokat? Ezzel ellenkezőleg, érezd át, amikor nem sikerült teljesíteni.
Jegyezd meg: a valódi változás és az igazi siker azzal kezdődik, hogy megfogalmazod, mit szeretnél, hogy történjen. Az ilyen módon, lehetőség szerint minél pontosabban megfogalmazott elvárások segítenek abban, hogy világosan lássad a dolgok kimenetelét. Amikor a kőbevésett határidőket hozzáteszed a kulcselvárásokhoz, az azt is jelenti, hogy nem fogadható el semmilyen kifogás, ha bizonyos mérföldköveket, vagy határidőket nem teljesít valaki.
Ha többet szeretnél megtudni arról, hogyan fogalmazzunk meg és teljesítsük a kulcselvárásokat a Cselekvő Felelősségi Szekvencia mentén, meghívunk, csatlakozz a Cselekvő Felelősségi Közösséghez az www.ozprinciple.com oldalunkon, ahol aktuális ügyféleseteket tekinthetsz meg.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Felelősségi Szakadék áthidalása

A sorba rendeződés lendületet ad az eredményeknek

Legyen mindennapos a cselekvő felelősség!