Beszélni róla, vagy megtenni

A következő panaszok Felelősségi krízisre utalnak. Mikor hallottál valakit a vállalatnál legutoljára, hogy valami ilyesfélét mond?
„Senki sem teszi meg azt, amit megígér.”
„Az emberek választ ígérnek a nap végére, és semmit nem kapok, még csak egy biccentést sem.”
„A vállalatnál értekezlet követ értekezletet, teljesen elveszítettük a kontrollt.”
„Nem jönnek a számok ebben a negyedévben, de nem én leszek az, aki szóvá teszi.”
„Ha egy ember, vagy csoport elvállal egy határidőt, el is mulasztják azt.” Semmiben nem bízhatunk itt.”
„Mindíg csak ugyanazokról a nehézségekről beszélünk, de semmi sem változik.” Soha nem jutunk el odáig, hogy meg is valósítsuk.”
Azok a szervezetek, amelyek nem kezelik ezeket a felelősségi krízisre utaló jeleket, magas árat fizetnek a figyelmetlenségükért, nem teljesítik az elvárásokat, és nem érik el az eredményeket sehol a vállalatnál. Csak akkor tudnak a vezetők tartósan elmozdulni a „beszéljünk róla” hozzállástól a „tegyünk érte valamit” hozzáállásig, ha a komolyan veszik, hogy létrehozzák a Cselekvő Felelősség Kultúráját.
Három kulcs érték található meg a Cselekvő Felelősség Kultúrájában: Követni a dolgokat, szembesülni a valósággal, és megszólalni. Követni a dolgokat annyit tesz, hogy „megteszem, amit megígérek”, szembesülni a valósággal azt jelenti, hogy „eljutok az igazságig”, és megszólalni azt jelenti, hogy „elmondani azt, amit el kell mondani.” Az állandó és teljes összpontosítás erre a három értékre lehetővé teszi, hogy az emberek mások eredmények iránti cselekvő felelősségét pozitív és elveken alapuló módon alakítsák ki - ami lehetővé teszi számukra, hogy felelősséget vállaljanak, teljesítsék az elvárásokat, és elérjék az eredményeket. Ha ez megtörténik, akkor megígérni és megtenni egy és ugyanaz lesz.
Ha többet szeretnél megtudni arról, hogyan lehet a Cselekvő Felelősség Kultúráját kialakítani, csatlakozz a Cselekvő Felelősségi Közösséghez a www.ozprinciple.com weboldalunkon, ahol valódi ügyfélesetekkel ismerkedhetsz meg.
Creating A Culture of Accountability, Culture of Accountability, and Accountability Community, Cselekvő Felelősség Kultúrájának Kialakítása, Cselekvő Felelősség Kultúrája, and Cselekvő Felelősségi Közösség are all registered trademarks of Partners In Leadership. All other registered trademarks and trademarks used herein are the property of their respective owners.


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Felelősségi Szakadék áthidalása

A sorba rendeződés lendületet ad az eredményeknek

Legyen mindennapos a cselekvő felelősség!