Kikecmeregni

Időről időre mindannyian beleragadunk a Vonal Alatti mentális, érzelmi és gyakorlati kátyúkba. Valljuk be, de ne hagyjuk, hogy ez a beismerésünk a csökkent teljesítménnyel kapcsolatos kifogássá váljon, igazolást adva arra, miért maradunk továbbra is a gödör fenekén. Az a viselkedés, hogy hogyan kell cselekvő felelősséget vállalni azért, hogy kikerüljünk a gödrökből, és továbbhaladjunk, tanulható. Fejleszteni, csiszolni csak gyakorlással lehet.
Íme néhány javaslat, hogyan kecmeregjünk ki:

Kritika és dorgálás nélkül, nyíltan és őszintén beszéld meg, melyek a kátyúid, hibáid.  Minden csapat és szervezet szeretné kiküszöbölni, vagy csökkenteni a hibákat, gödröket, lékeket, mert ha túl sok van belőlük, el tudják süllyeszteni a hajót.  Minden csapat és szervezet legfőbb érdeke, hogy olyan környezetet teremtsenek, amelyben a hibákat és döccenőket nyíltan meg lehet beszélni, el lehet ismerni, és fel lehet használni a tanulságokat arra, hogy még jobb megoldásokat találjanak.  Ha ez megtörténik, minden beosztott munkatársadnak segíthetsz abban, hogy a maga módján „szakértővé” váljon, olyan emberré, aki sok hibát követett el ugyan egy adott gyakorlati területen, de tanult a hibákból, és ennek következtében magas szintű tudásra tett szert arról, hogy miket kell elkerülni.  Gyorsítsd föl a „szakértők” képzését a csapatodban és a vállalatodnál!

Vállalj cselekvő felelősséget valami olyanért, amit korábban nem vettél figyelembe, vagy elhanyagoltál—egy problémáért, egy folyamatért, egy kapcsolatért, egy eredményért. Kérj megfelelő módon bocsánatot azért, hogy nem vállaltál korábban felelősséget, aztán határozz meg egy megoldásközpontú, eredmény centrikus cselekvési tervet. Ígérd meg saját magadnak, hogy nem fogsz másokat bírálni azért, mert nem vállalnak felelősséget és nem cselekszenek, mielőtt nem vizsgálod meg a saját hiányosságaidat a cselekvő felelősség területén. A személyes cselekvő felelősség mindig az első a sorban.

Dicsérd meg a téged körülvevő embereket, ha kísérletet tesznek arra, hogy kikecmeregjenek a káyúikból. Segíts a beosztottaidnak, hogy amikor a saját kátyúikra kerül a sor, elkerüljék a védekezést, a kifogásokat, az áldozati gondolkodásmódot, vagy bármilyen más, Vonal Alatti viselkedést és hozzáállást. A fokozott összpontosítás és figyelem tudatosságot és érzékenységet fog kialakítani a kátyúkban ragadás hátrányos és káros hatásaival kapcsolatosan. Mindig dicsérd meg a kátyú-megsemmisítőket, azokat, akik kikerülnek a gödreikből és betömik a kátyúikat!
Tanulj többet arról, hogyan lehet a mentális, érzelmi és gyakorlati kátyúkból kikecmeregni. Meghívunk, csatlakozz a Cselekvő Felelősségi Közösséghez a www.partnersinleadership.com oldalunkon, ahol valódi történeteket, eseteket olvashatsz valódi vezetőktől és szervezetektől.
Below The Line, Vonal Alatt, Accountability Community, and Cselekvő Felelősségi Közösség are registered trademarks of Partners In Leadership, Inc. All other registered trademarks and trademarks used herein are the property of their respective owners.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Felelősségi Szakadék áthidalása

A sorba rendeződés lendületet ad az eredményeknek

Legyen mindennapos a cselekvő felelősség!