Gyorsítsd fel a tanulást és a fejlődést

Ügyfeleink gyakran kérdezik, hogyan lehetne felgyorsítani az embereik fejlesztését és tanulását annak érdekében, hogy jobban, gyorsabban, és olcsóbban csökkentsék a tudásuk és a munkagyakorlatuk közötti eltérést. Azok, akik alkalmazzák a az 5 D gyors fejlesztési modellt gyakran új forrását fedezik fel a versenyelőnynek, mint például egyik szoftverfejlesztő ügyfelünk, aki mára már mint az egyik alapvető felkészültségi területeként említi a gyorsított fejlesztési módszert.
Akkor, hogyan lehet ezt megtenni?  Azzal kezdd, hogy pontosan bemutatod az embereidnek, mit is vársz el tőlük. Az emberek akkor tanulnak a legjobban, ha valaki megmutatja nekik, ahelyett, hogy csak beszél róla, mit is kell tenni. Íme az 5 D gyors fejlesztési modell „Mutasd meg, ne csak beszélj róla” lépései, amelyek felgyorsítják a tanulást és a hiányosságok eltűntetését.
1.
Describe it/Írd le.
2.
Demonstrate It./Mutasd be.
3.
Do it./Tedd meg.
4.
Debrief it./Kérdezd ki.
5.
Do It Again, but better!/Tedd meg újra, de jobban!
Például, ha szeretnéd felgyorsítani az egyik csoport vezetőjének a fejlesztését, hogyan támogasson, segítsen másokat, amikor azok nem hozzák az elvárt eredményeket. Először leírod, hogyan kell megtenni, egy konkrét helyzetet alkalmazva a vezető napi munkájából. Azután bemutatod, hogyan teszed TE, egy konkrét beszélgetési helyzetgyakorlaton keresztül, amikor felidézed, amikor valakit támogatnod kellett, amikor ő nem teljesített az elvárásoknak megfelelően. Következőként bátorítod a csoport vezetőjét, hogy az általad bemutatotthoz hasonlóan tényleges beszélgetést kezdeményezzen, amint lehet. Gondoskodj róla, hogy a csoportvezető beszámoljon arról, hogyan sikerült, így megerősítő és továbbfejlődést segítő visszajelzést tudsz adni, hogy legközelebb még jobban sikerüljön. Végül, megkéred a csoportvezetőt, hogy folytassa a tanultak alkalmazását, mialatt folyamatosan figyelemmel kíséred a fejlődését mások támogatásának területén. Ismételd a ciklust addig, amíg valódi felkészültséggé nem válik.
Ez a fajta minta bemutatása hatékony és gyorsított munka közbeni fejlesztési folyamat, amit nem lehet más módon megvalósítani. Modellezd azokat a viselkedéseket és készségeket, amelyeket szeretnéd, hogy az Elvárási Lánc mentén levő emberek elsajátítanának és gyakorolnának. Ez a modell még bonyolult és műszaki környezetben is működik. Ha többet szeretnél megtudni arról, hogyan lehet felgyorsítani a vállalatodnál a tanulást és fejlődést, csatlakozz a Cselekvő Felelősségi Közösséghez a www.ozprinciple.com weboldalunkon, ahol valódi ügyfélesetekkel ismerkedhetsz meg.
The 5 D’s, Expectations Chain, and Accountability Community are all registered trademarks of Partners In Leadership, Inc. All other registered trademarks and trademarks used herein are the property of their respective owners.


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Felelősségi Szakadék áthidalása

Legyen mindennapos a cselekvő felelősség!

A sorba rendeződés lendületet ad az eredményeknek