Minden csapatnak megvan a maga kultúrája

A csapat kultúrája meghatározza az eredményeit; ugyanakkor azok az eredmények, amiket el akarnak érni, kéne, hogy meghatározza a kultúrájukat. A kultúra az eredményektől függ és az eredmények a kultúrától függenek.
Minden elérni kívánt eredmény körül ki tudsz alakítani egy adott csoportkultúrát: legyen ez ügyfél elégedettség, értékesítés növelése, termék innováció, technológiai újítások, rendelések teljesítése, minőségjavítás, tehetséggondozás, kivételes elemzések vagy időbeli jelentések, csak hogy néhányat említsünk. Amikor az elérni kívánt eredmények világosak már, minél gyorsabban ki kellene alakítani azt a kultúrát, ami a szükséges tapasztalatokat, meggyőződéseket, és tevékenységeket generálja, amik az eredmények eléréséhez szükségesek.
Kérdezd meg magadtól a következőket: A csoportod kultúrája segít, vagy akadályoz benneteket? Más szóval, a csoportod kultúrája megkönnyíti, vagy gátolja azt a képességeteket, hogy elérjétek a kívánt eredményeket? Válaszold meg a következőket is:
Nem képes teljesíteni a jelenlegi csoportkultúra a megígért eredményeket?
A jelenlegi csoportkultúra nehezíti -e az eredmények teljesítését?
Vannak-e olyan gondolatai, és tettei a csoportunknak, amit abba kéne hagynunk, hogy elérjük az eredményeket?
Van olyan gondolkodásmód és viselkedés, amit el kell kezdenie gyakorolnia a csoportunknak, hogy elérjük az eredményeket?
Korlátozza-e a jelenlegi kultúra a helyes tapasztalatok, meggyőződések, tettek gyakorlását?
Függetlenül attól, hogy a jelenlegi csoportkultúra módszeres erőfeszítések hatására, vagy spontán módon alakult ki, ha többnyire igennel válaszoltál a fenti kérdésekre, akkor minél hamarabb el kell kezdened megváltoztatni azt ahogyan gondolkodik és cselekszik a csoportod. A csoportkultúra megváltoztatása nem szabadon választható—hanem kötelező.
Ha többet szeretnél megtudni arról, hogyan lehet csoportkultúrát kialakítani az eredmények elérése érdekében, csatlakozz a Cselekvő Felelősségi Közösséghez a www.ozprinciple.com weboldalunkon, ahol valódi ügyfélesetekkel ismerkedhetsz meg.
Accountability Community is a registered trademark of Partners In Leadership, Inc. All other registered trademarks and trademarks used herein are the property of their respective owners.


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Felelősségi Szakadék áthidalása

Legyen mindennapos a cselekvő felelősség!

A sorba rendeződés lendületet ad az eredményeknek