Kössük össze a lényeges dolgok felé vezető pontokat!

Ha az alkalmazottak naponta nem azon dolgoznak, hogy előrelendítsék a szervezetet, akkor kevésbé adnak bele mindent az alapvető célok eléréséért. Így akár aktívan, akár passzívan, de kevésbé lesznek elkötelezettek a munkájuk iránt. Azért, hogy újra elköteleződjenek, az első és legfontosabb, hogy kössük össze egy vonallal azt, amit nap, mint nap a munkájuk során tesznek, az elérni kívánt szervezeti célokkal. Ha nem tudják összekötni a pontokat, nem lesznek elkötelezettek. A kutatásaink azt mutatják, hogy a szervezeteknél az emberek csupán 24%-a kapcsolja össze amit napi szinten tesznek, a szervezeti Kulcseredményekkel— azokkal az eredményekkel, amelyek a legfontosabbak a szervezet számára. Azonkívül az üzleti vezetők 74%-a úgy érzi, a szervezeti Kulcseredményeket nem értik meg világosan, vagy nem törekszenek azt elérni.

A dolgozói elkötelezettség növelése az egyénileg, vagy közösen elérendő szervezeti eredmények tisztázásával kezdődik. Aztán a legjobb, ha kidolgozzuk, miért érdemes az embereknek csatlakozni, erőfeszítéseket tenni, és megtenni, amit meg kell. Végül is a dolgozói elkötelezettség arról szól, hogy az emberek és csapatok erejét a szervezeten belül a dolgok elintézésére fordítsuk. Amikor az emberek a szervezeten belül elkötelezettek és a mindennapi munkájuk összhangban van a a szervezet Kulcseredményeivel, akkor a siker érdekében személyes Cselekvő Felelősség és az azonosulás magasabb szintjére jutnak. A kreatív gondolkodás teljesen új magaslatait hódítják meg, amint olyan megoldásokat találnak, amelyekkel még sosem találkozott senki. Gyakorlatilag a magasan elkötelezett munkatársak messze túlteljesítik a munkájukkal kapcsolatos alapvető követelményeket, és gyakran lendítik előre az ügyeket olyan módon, ami felülmúlja a legvadabb elképzeléseinket.

Ha többet szeretnél megtudni a Partners In Leadership Cselekvő Felelősség Fejlesztési Folyamatáról és Kultúraváltási szolgáltatásairól, meghívunk, csatlakozz a Cselekvő Felelősségi Közösséghez az www.ozprinciple.com oldalunkon, ahol aktuális ügyféleseteket tekinthetsz meg, amelyek a dolgozói elkötelezettség növekedésének hatását illusztrálják.

Jelentkezz a következő angol nyelvű webinárunkra, ha érdekel, hogyan lehetsz még jobb vezető.

Accountability Sequence, Accountability Conversation, and Accountability Community are all registered trademarks of Partners In Leadership, Inc. All other registered trademarks and trademarks used herein are the property of their respective owners.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Felelősségi Szakadék áthidalása

Legyen mindennapos a cselekvő felelősség!

A sorba rendeződés lendületet ad az eredményeknek