T-I-S-Z-T-E-L-E-T

A Fortune Magazin legtöbbre tartott vállalatok listáján levő cégek bizonyára nem tökéletesek, de a legtöbbjük nagy erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy mások tiszteletben tartása magas prioritást élvezzen. Sokan tényleg az egyén mély tiszteletének kultúráját támogatják, csakúgy, mint a szívből jövő cselekvő felelősséget mások emberi méltóságának napi szintű gyakorlásáért. Ezeknek a cégeknek a termék és szolgáltatás márkái magas minőséget és értéket hivatottak sugallni a vevőik számára. Ez viszont azt is igényli, hogy a vezetők és a munkatársak olyan meggyőződéseket és értékeket demonstráljanak felelős cselekedeteik által, amelyek: (1) minden egyén iránt tiszteletet mutat, (2) mind az egyén, mind a vállalat érdekeit egyesíti, (3) a munkát stratégiailag a hatékonyság és az elkötelezettség maximalizálására összpontosítják, (4) bátorítják az innovációt, mint a siker sarokkövét, (5) a személyes kiválóságot és sikert értékeli, és (6) elfogadja a kölcsönös függőséget, mint a szervezeti élet velejáróját.

Milyen a tisztelet szintje a te csapatodban és a szervezetedben? Vannak olyan emberek a csapatodon, vagy a vállalatodon belül, akik nem kapják meg azt a tiszteletet, amit megérdemelnek? Vannak olyan emberek a csapatodon kívül és belül —ügyfelek, beszállítók, különböző funkciókat magában foglaló csapatok, partnerek, szakértők, vagy más érintettek—akik nem kapják meg a megfelelő tiszteletet a szervezetedtől? Ha igen, miért? Milyen gyakran? És mi a helyzet a közvetlen beosztottaiddal? Van, aki több tiszteletet kap, mint a másik? Ha igen, miért? Tisztelnek téged a veled egyenrangú kollegák és más vezetők a szervezetben? Mikor érezted legutoljára, hogy nem tisztelnek eléggé? Mit tettél ellene?

Az egyik fontos haszna, ha cselekvő felelősséget vállalunk az egyén tiszteletéért, hogy szokatlan magas szintű bizalmat tapasztalunk, amely támogatja a bámulatba ejtően nyitott és őszinte párbeszédet a hibákról, tanulságokról, sikertelenségekről, és hogyan lehet a folyamatos továbbfejlődést támogatni. Gondold csak meg. Meglátod-e—milyen szintű kölcsönös tiszteletre van szükség a szervezetben és a csapatodban?

Azért, hogy jobban magadénak érezd, nézz utána, hogyan tudnál magasabb szintű cselekvő felelősséget kialakítani magad körül az egymás közötti tisztelet érdekében. Ezért hívunk, csatlakozz a Cselekvő Felelősségi Közösséghez az www.ozprinciple.com oldalunkon, ahol aktuális ügyféleseteket tekinthetsz meg.

Jelentkezz a következő angol nyelvű webinárunkra, ha érdekel, hogyan lehetsz még jobb vezető.

See It, Own It, Solve It, Do It, and Accountability Community are all registered trademarks of Partners In Leadership, Inc. All other registered trademarks and trademarks used herein are the property of their respective owners.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Felelősségi Szakadék áthidalása

Legyen mindennapos a cselekvő felelősség!

A sorba rendeződés lendületet ad az eredményeknek