Mi mást tehetsz még . . . ma?

Ha már Meglátod, Magadénak érzed, Meg is kell oldanod a problémákat úgy, hogy folyamatosan azt kérdezed magadtól: „Mi mást tehetek még?” Íme néhány megoldási ötlet, ahogyan a helyzet megértését és az azzal való azonosulást valódi probléma-megoldó lépésekre lehet változtatni.
1. Maradj elkötelezett. Soha ne arra összpontosíts, hogy mit nem tudsz megtenni, hanem keresd azokat a megoldásokat, amelyeket végre tudsz hajtani.
2. Folyamatosan a Megoldás kérdését tedd fel, “Mi mást tehetek még?”
3. Gondolkozz másképp. Emlékezz arra, ugyanaz a gondolkodás, ami a problémát okozta, nem fog segíteni a megoldásban.
4. Fedezz fel új összefüggéseket. Az új megközelítések új kapcsolatokat is jelentenek.
5. Kezdeményezz. Legyél az az ember, aki szeretnél lenni—olyan, aki megteszi a dolgát.
6. Lépj ki a kényelmi zónádból. Kérdőjelezd meg a jelenlegi feltevéseidet és meggyőződéseidet annak érdekében, hogy a gondolkodás új területére törj be.

Vegyük a következő példát arra, hogy folyamatosan a Megoldom kérdését teszed-e fel és azt kérdezed “Mi mást tehetek még?” Egy nagy pénzügyi szolgáltató vállalat kűzdött az ügyfélszolgálata teljesítményének a növelésével. A munkatársak gyakran cserélődtek, az esetek elintézési ideje hosszú volt és a szoftver megoldások nem voltak megfelelőek. Megállapították a javítás céljait és mindenki elkezdte kérdezgetni magától: „Mi mást tehetnék még?” De amikor a valódi változás szintjére érkeztek, egyre nehezebb volt előrehaladni, és számos váratlan gond, probléma merült fel. Mindenki az egész szervezetben rettenthetetlenül kérdezgette: „Mi mást tehetek még?”, hogy a teljestménynövelés új útjait találják meg. Mindenkitől özönlöttek az ötletek, ahogy a felsővezetéstől a telefonos operátorokig az emberek felelősséget vállaltak azért, hogy csökkentsék az egyes hívások kezeléséhez szükséges időt.

Néhány hónap leforgása alatt megváltoztatták a módját annak, ahogy az embereket kiválasztották ki és felvették, ahogy az új szoftvermegoldásokat megvalósították. Elkezdték mérni és jelenteni a teljesítmény alakulását, bevezették a balanced scorecard-ot, és a tréningeket, fejlesztéseket a magas prioritású felkészültségi területekre összpontosították. A „Megoldani” mentalitás virágzott, aminek következtében új készségek is kialakultak. Az eredmény lenyűgöző 143 millió dolláros bevétel-növekedés lett.

Viszonlyag keveset segít, ha szembenézel ugyan a valósággal, de elmulasztod megoldani a problémákat, vagy nem hárítod el az elérni kívánt eredmények útjában álló akadályokat. Ha már Meglátod, Magadénak érzed, Meg is kell oldanod úgy, hogy folyamatosan azt kérdezed magadtól: „Mi mást tehetek még?”, hogy elérjem a kivánt eredményeket?” Csak akkor tudod következetesen Megtenni!

Ha többet szeretnél megtudni a Megoldás kérdéséről, miszerint „Mi mást tehetek még?”, meghívunk, csatlakozz a Cselekvő Felelősségi Közösséghez az www.ozprinciple.com oldalunkon, ahol aktuális ügyféleseteket tekinthetsz meg.

Jelentkezz a következő angol nyelvű webinárunkra, ha érdekel, hogyan lehetsz még jobb vezető.

See It, Own It, Solve It, Do It, and Accountability Community are all registered trademarks of Partners In Leadership, Inc. All other registered trademarks and trademarks used herein are the property of their respective owners.


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Felelősségi Szakadék áthidalása

A sorba rendeződés lendületet ad az eredményeknek

Legyen mindennapos a cselekvő felelősség!