Behozni a teljesítmény lemaradást

Egy neves hotellánc - miután jelentős nyereségcsökkenést tapasztaltak a vállalatnál, - az eredmények iránti cselekvő felelősség kultúrájának megteremtése érdekében nagy lépést tett. A Cselekvő felelősség Fejlesztése  után a kultúraváltás került a középpontba

Az egyik felső vezető így jellemezte, hogy milyen nagy utat tettek meg rövid idő alatt: “Szakértők voltunk a hárítási játékban, mások hibáztatásában [amikor belekezdtünk ebbe az utazásba] egész könyvtárat állítottunk össze arról, miért nem volt a teljesítményünk optimális. Korábban nem volt nyilvánvaló a szervezetünkben az, hogy másokat és magunkat felelőssé tegyük. A tűhegyes fókusz a cselekvő felelősségen tette lehetővé, hogy visszatérjünk a megfelelő útra.” Csupán néhány hónap leforgása alatt nemcsak a teljesítményük lemaradását csökkentették, hanem $40 millió dolláros többletnyereséget is hoztak. Ma a vállalat magasabb teljesítményfokozaton dolgozik, jelentősebb eredményeket ér el, mint a versenytársai.
Mindig lehetséges behozni a teljesítményelmaradást és elérni a kívánt eredményeket, ha létrehozzuk a személyes és vállalati cselekvő felelősség kultúráját. Még tovább, e nélkül az alapok nélkül a javítási intézkedések és az eredmények nem érik el a kívánt szintet és nem váltanak ki elégedettséget. A teljesítményért és eredményekért érzett nagyobb cselekvő felelősség kialakítása a válasz.
Ha a cselekvő felelősséget nem tesszük rendbe, talán semmi sem lesz rendben. Ha a felelősséget rosszul alakítjuk ki, az az úgynevezett Felelősségi Paradoxonhoz vezet: tehát minél több felelősséget szeretnénk kialakítani, annál kevesebb tényleges felelősséget kapunk.
Ha a felelősséget jó helyen alakítjuk ki, akkor az a változás és fejlődés gyorsítója lesz. Minden a kezdeményezés kulcsává válik – a forgalom, vagy a nyereség növeléséé, az ügyfélelégedettség, és a dolgozói elkötelezettség javításáé, minden, a vállat számára fontos dologban.
Ha többet szeretnél megtudni arról, hogyan lehet a teljesítményelmaradást behozni a Cselekvő Felelősség kultúrájának kialakításával, csatlakozz www.ozprinciple.com, közösséghez, ahol aktuális ügyféleseteket tekinthetsz meg.
Cultural Belief and Accountability Community are registered trademarks of Partners In Leadership, Inc. 
 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Felelősségi Szakadék áthidalása

A sorba rendeződés lendületet ad az eredményeknek

Legyen mindennapos a cselekvő felelősség!