A kulcseredmények szerepe

Minden szervezetnek megvannak a maga szokásai és rigolyái a tervezési folyamattal kapcsolatosan. Néhány szervezet mindent aprólékosan tervez meg, hogy minden lényeges változót a kezében tartson. Mások pedig a lehető legkevesebbet töltik a tervezéssel, hogy maximalizálni tudják a hirtelen változó környezetben a reagálásuk gyorsaságát, míg ismét mások a kettő között megközelítést preferálják.
Tekintet nélkül arra, hogyan közelíted meg az éves tervezést, azt javasoljuk, azonosíts be három-öt Kulcseredményt, amit a szervezetnek teljesítenie kell—Kulcseredményeket, amit a szervezetnek a saját egészséges működésének, jólétének, erősségének, életképességének, növekedésének és sikerének a fenntartása miatt teljesítenie kell. Ezeket a Kulcseredményeket nemcsak világosan meg kell értenie minden alkalmazottnak a vállalatnál; minden alkalmazottnak a napi döntéseit és munka prioritásait kell meghatározzon—milyen munkát kell abbahagynia, mit kell elkezdenie, és milyen munkát kell folyamatosan javítania.

Amikor ezt nemrégiben elmondtuk egy nagy szervezet felsővezetői csapatának, sok visszautasítással találkoztunk. Az aggodalmuk a vállalat stratégiai jövőképének és működési komplexitásának leegyszerűsítése volt három, négy, vagy öt Kulcseredményre, ami túlságosan leegyszerűsítené, sőt jelentéktelenné tenné a vezetői kihívásokat.

A válaszunk világos és velős volt: ha nem tudod leegyszerűsíteni a vállalat elérendő eredményeit három-öt Kulcseredményre, akkor soha nem fogod elérni azt a magas szintű cselekvő felelősséget és azonosulást, ami lényegesen magasabb annál, ahol most van. Ha elégedett vagy azzal, ahol most állsz, ha a felelősségről van szó, akkor ne törődj a kulcseredmények leegyszerűsítésével. Ha nem vagy elégedett, értsd meg széltében hosszában a vállalat stratégiai és működési komplexitását és szűkítsd le azokra az alapvető dolgokra, amiket mindenképpen teljesítenie kell a szervezetnek. Miért? Mert ez fog minden munkatársat összekapcsolni az üzlet leglényegesebb és alapvető természetével és új utat nyit meg a nagyobb cselekvő felelősség kialakításához és az eredményekkel való nagyobb azonosuláshoz.

A felsővezetői csapat hallgatott ránk, és néhány nap alatt négy Kulcseredményt határozott meg, amire máris jobban koncentrált, nagyobb energiákat fektetett be a szervezet átalakításába, mint képzelték. Nem kell mondanom, mára már az egyszerűség hívei, ami távol áll a komplexitástól. Minél hamarabb találod meg a három-öt Kulcseredményt, amit a szervezetnek el kell érnie ahhoz, hogy túléljen és növekedjen, annál korábban állsz rá a nagyobb cselekvő felelősség és az azonosulás útjára.

Ha többet szeretnél megtudni, hogyan sorakoztasd fel a szervezetet a Kulcseredmények mentén, csatlakozz a Cselekvő Felelősségi Közösséghez a www.partnersinleadership.com weboldalunkon, ahol ingyenes anyagokhoz férhetsz hozzá.

Jelentkezz a következő angol nyelvű webinárunkra, ha érdekel, hogyan használhatod a Kulcseredményeket, hogy még nagyobb sikert érj el.

Accountability Community is a registered trademark of Partners In Leadership, Inc. All other registered trademarks and trademarks used herein are the property of their respective owners.



Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Felelősségi Szakadék áthidalása

Legyen mindennapos a cselekvő felelősség!

A sorba rendeződés lendületet ad az eredményeknek