Az innováció kultúrája

Így néz ki az innováció kultúrája: A Nestlé állattápszer üzletága egy évvel lerövidítette egy új csomagolási újítás fejlesztési idejét, ami példa nélkül álló az iparágban. Többszörös akadályokkal kűzdve—különböző funkciók közötti korlátok lebontása, az összetartás növelés, új zárófedél tervezése, új gyártóberendezések beüzemelése, nagy menniységű rendelés kezelése, minőségbiztosítás, és a vállalat elosztási rendszerébe integrálni mindent—a részleg huszáros példát mutatott a vállalat többi részének, és a rangot jelentő a Kiválóság Oszlopai Díjat kapták Pat McGinnistől, a Nestlé Purina amerikai társállat üzletágának akkori vezetőjétől.
Az egyik részleg vezetője így írta le tapasztalatait: „Minden célkitűzésünket teljesítettük, és sokat túl is szárnyaltunk, a csapatunk kemény munkájának köszönhetően, akik nem buktak el egyetlen akadályon sem.”

Amikor az új termékek bevezetése és a piacra kerülés sebessége életbevágóan fontos a szervezet sikere szempontjából, mindenkinek az egész csapatban három dolgot kell jól tennie: (1) Olyan együttműködő légkört kell teremteni, amelyben mindenki a leglényegesebb dolgokra fókuszál, (2) mindenki kreativitását mozgósítani kell, hogy lekűzdjék az akadályokat, bármikor is merülnének fel, és (3) személyes cselekvő felelősséget kell vállalni a határidők és pénzügyi tervek teljesítéséért. Ha így cselekdnek, az nemcsak a koncepciótól a bevezetésig hajtja végig az új temrékek fejlesztését, hanem olyan kultúrát teremt, amelyik képes a fejlesztéseket kereskedelmi sikerre fordítani.

Az új termékek kifejlesztését és a gyors bevezetését mindig sikeresebben lehet elérni, ha az egész szervezet kultúrája össze van hangolva és minden üzleti funkció támogatja a fejlesztési és kereskedelmi sikert. Más szóval, a termékfejlesztés és piacra vezetési minden fázisát támogató kultúra kialakításához és fenntartásához a vállalat egészében magas prioritást kell adni. Ha többet szeretnél megtudni arról, hogyan lehet kialakítani a termékfejlesztést támogató a szervezeti kultúrát, meghívunk, csatlakozz a Cselekvő Felelősségi Közösséghez az www.ozprinciple.com oldalunkon, ahol aktuális ügyféleseteket tekinthetsz meg.

Jelentkezz a következő angol nyelvű webinárunkra, ha érdekel, hogyan lehetsz még jobb vezető.

Accountability Community is a registered trademark of Partners In Leadership, Inc. All other registered trademarks and trademarks used herein are the property of their respective owners.



Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Felelősségi Szakadék áthidalása

Legyen mindennapos a cselekvő felelősség!

A sorba rendeződés lendületet ad az eredményeknek