Határozd meg jól a Kulcseredményeket!

A több éves, 40 000 ember véleményén alapuló Munkahelyi Felelősségi Felmérésünk szerint, csupán a szervezetek 15%-a határozza meg világosan és kommunikálja hatékonyan a Kulcseredményeket, amit a sikerük érdekében el kell érniük. Ezek után nem csoda, hogy a vállalatoknál a nagyobb összetartás és felelősség kialakítása útjában álló legnehezebb akadály az, hogy a Kulcseredményeket nem határozták meg és kommunikálták világosan. A vezetés, végletesen leegyszerűsített formájában, nem más, mint a Kulcseredmények meghatározása.
A Kulcseredmények azok a legfontosabb célok, amelyek stratégiailag nélkülözhetetlenek a szervezet sikeréhez, és amit feltétlenül el kell érni. Legyen ez könnyen megjegyezhető, mérhető, és a szervezetben mindenki számára egyszerűen értelmezhető, hogy gond nélkül össze tudja kapcsolni a napi munkáját a vele.


• A könnyen megjegyezhető eredményeket nem felejtik el és könnyen felidézhetik a napi tevékenységek végzése kapcsán. Mindenkinek vissza kell tudni idéznie, mik is a Kulcseredmények.

• A mérhető eredmények kézzelfoghatóak, tudjuk, hányadán állunk velük. Ha nem tudod lemérni, nem tudod javítani.

• Az értelmezhető eredményeket fontosnak tekintik.


A kutatásunk azt mutatja, hogy a szervezet kulcseredményeinek krisztálytiszta értelmezése kapcsán következetesen magasabb szintű cselekvő felelősség vállalását tapasztalhatjuk. Az emberek éhesek a szervezeti Kulcseredmények világos értelmezésére, mivel sikeresek szeretnek lenni, és szeretnének nagyobb cselekvő felelősséget vállalni azért, ami a szervezet számára a legfontosabb.

Ha többet szeretnél megtudni arról, hogyan lehet nagyobb azonosulást és felelősséget kialakítani a Kulcseredmények iránt, meghívunk, csatlakozz a Cselekvő Felelősségi Közösséghez az www.ozprinciple.com oldalunkon, ahol aktuális ügyféleseteket tekinthetsz meg.

Jelentkezz a következő angol nyelvű webinárunkra, ha érdekel, hogyan használhatod a Kulcseredményeket, hogy még nagyobb sikert érj el.

Accountability Community is a registered trademark of Partners In Leadership, Inc. All other registered trademarks and trademarks used herein are the property of their respective owners.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Felelősségi Szakadék áthidalása

Legyen mindennapos a cselekvő felelősség!

A sorba rendeződés lendületet ad az eredményeknek